Hvad laver bygge- og anlægsvirksomheder?

Bygge- og anlægsvirksomheder er virksomheder, der laver nye bygninger eller etablerer store anlæg, som eksempelvis forbrændingsanlæg, rensningsanlæg, eller måske også lagerhaller med videre. Eksempelvis kunne det også være at bygge en festival. Til en festival har man ofte en masse forskellige boder, skure, borde og toiletter. Ud over det, skal der også laves indgange, nødudgange, scener og meget mere. Derfor er arbejdet som bygge og anlægsvirksomheder laver, meget forskelligt og meget varierende.

Hvordan fungerer det?

Grønne bygninger – Green-tech

Når der bliver etableret kontakt til en bygge- anlægsvirksomhed, så vil der ofte blive fokuseret på, at der skal påbegyndes en bygge- og anlægsrapport

Hvad er en bygge- og anlægsrapport?

Flot hus i rolige omgivelser

En bygge- og anlægsrapport er simpelthen en rapport over det som skal bygges. Nogle virksomheder kalder det også for en byggerapport eller en projektplan over et kommende byggeri.

Projektplaner

En projektplan er ofte en plan der medregner mange forskellige faktorer i et givent projekt. Disse faktorer kunne eksempelvis være ting som hvilke risici der er i et byggeprojekt, hvem der er interessenter, altså hvem der på en eller anden måde har en “interesse” i projektet, og en tidsplan over hvem der gør hvad, hvornår.

Byggebranchens fremtid

Byggearbejde med kraner

Fremtiden for byggebranchen, afhænger meget af hvor dygtige de enkelte virksomheder er. Ofte handler det i sidste ende om faglighed og kvalitet i arbejdet. Jo dygtigere en virksomhed er, des nemmere bliver det, at få landet de rigtige opgaver. Og derfor, kan man blive hjulpet, hvis man gerne vil have et såkaldt kompetenceløft.

Kompetenceløft for virksomheder

Mange huse

For små og mellemstore bygge- og anlægsvirksomheder er det ofte en udfordring at få opgaver i forbindelse med de mange bygge- og anlægs investeringer på tilsammen 175 mia. kr. der bliver uddelt i Region Vestdanmark.

Nøglen til at vinde udbud er at samarbejde. Det er her, at programmet ” Meget klar til Bygge- og Anlægsopgaver” kommer i spil.

Det kan give mindre virksomheder et kompetenceløft, så de er i stand til at byde på regionens byggerier og anlæg. Et kompetenceløft vil fokusere på mange forskellige faglige områder i virksomheden. Eksempelvis får man følgende ud af et kompetenceløft:

 

  • adgang til udbudsdatabase og viden om udbudsopgaver
  • styrket kompetence til at matche krav til tilbud fra leverandører
  • større konkurrencedygtighed
  • adgang til forskellige netværk med bygherrer, rådgivere og entreprenører
  • deltagelse i nye samarbejdsformer, fx konsortier og erhversmøder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *